διατροφική παρακολούθηση

Ατομικές ή ομαδικές συνεδρίες

(ζευγάρια, οικογένειες κλπ) που περιλαμβάνουν διατροφική αξιολόγηση, σωματομετρήσεις, αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας, συμβουλευτική και σύνταξη διαιτολογίου.

 • Η πρώτη συνεδρία περιλαμβάνει λήψη πλήρους ιστορικού, διατροφική αξιολόγηση,  ανθρωπομετρικές μετρήσεις, εκτίμηση αναγκών, στοχοθεσία, συμβουλευτική και σύνταξη διαιτολογίου.

eDiet (εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση)

Εξ΄αποστάσεως συνεδρίες που περιλαμβάνουν διατροφική αξιολόγηση, αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας και συμβουλευτική.

 • Χρησιμοποιούνται τα απαραίτητα εργαλεία και οι κατάλληλες μέθοδοι για την πραγματοποίηση σωματομετρήσεων.
 • Η σύνταξη και αποστολή διαιτολογίου πραγματοποιείται εντός 24ώρου.
 • Η απόσταση δεν είναι πια εμπόδιο! Με το e-diet η επικοινωνία με όλη την Ελλάδα και όχι μόνο, είναι πλέον εφικτή, εύκολη και αποτελεσματική!

περιστατικά

Έλεγχος Βάρους

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής που αφορούν τη διαχείριση του σωματικού βάρους, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και τα δεδομένα κάθε ατόμου.

Παιδική Παχυσαρκία

Προγράμματα διατροφής ειδικά διαμορφωμένα για την απόκτηση υγιούς σωματικού βάρους και σωστών διατροφικών συνηθειών. Η αντιμετώπιση της παχυσαρκίας κατά την παιδική ηλικία επηρεάζει σημαντικά την υγεία, το σωματικό βάρος και τις συνήθειες στη μετέπειτα ζωή του ατόμου.

Γυναίκα & Διατροφή

Εμμηνόρροια, Εγκυμοσύνη, Θηλασμός, Εμμηνόπαυση… Η ζωή μιας γυναίκας περνά από διάφορα στάδια στα οποία και διαφοροποιούνται οι διατροφικές της ανάγκες. Έτσι δημιουργούνται ειδικά προσαρμοσμένα προγράμματα διατροφής για την κάλυψη των διατροφικών αυτών αναγκών.

Διατροφή στη βρεφική, παιδική & εφηβική ηλικία

Όσο νωρίτερα τεθούν οι βάσεις για καλή υγεία και διατροφή τόσο πιο γερές είναι. Προγράμματα διατροφής προσαρμοσμένα στις ανάγκες των μικρών και μεγαλύτερων παιδιών αλλά και των εφήβων με απώτερο σκοπό τη σωστή σωματική και πνευματική ανάπτυξη και υγεία και την εκμάθηση την αρχών της ισορροπημένης διατροφής.

Διατροφή στην τρίτη ηλικία

Τρίτη ηλικία, μία περίοδος στη ζωή του ανθρώπου όπου οι απαιτήσεις για ισορροπημένη διατροφή είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Γι΄αυτό και είναι σημαντική η διαμόρφωση εξατομικευμένων προγραμμάτων διατροφής σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε ατόμου για πρόσληψη θρεπτικών συστατικών και πρόληψη/αντιμετώπιση καταστάσεων που εφάπτονται της διατροφής.

Κλινική Διατροφή

Εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής με σκοπό την καλύτερη διαχείριση της όποιας παθολογικής κατάστασης* και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ατόμου.
*παθολογικές καταστάσεις:
καρδιαγγειακές παθήσεις (υπέρταση, δυσλιπιδαιμία, αυξημένα τριγλυκερίδια κλπ), σακχαρώδης διαβήτης, προδιαβήτης, διαβήτης κύησης, παθήσεις του θυρεοειδούς, γαστρεντερικές παθήσεις (δυσκοιλιότητα, ΓΟΠ, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου κλπ)

Αθλητική Διατροφή

Προγράμματα διατροφής ειδικά διαμορφωμένα για άτομα που γυμνάζονται. Οι αθλούμενοι και οι αθλητές έχουν ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες τόσο για τη διατήρηση καλής υγείας όσο και για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της άσκησης και να οδηγηθούν στην επίτευξη των στόχων τους με επιτυχία.

προετοιμασία ραντεβού

Για περισσότερο ακριβή αποτελέσματα θα πρέπει την ημέρα της λιπομέτρησης να

 • μην έχετε καταναλώσει:
  • τροφή για 4 ώρες πριν τη μέτρηση
  • υγρά (νερό, γάλα, χυμό κλπ) για 3- 4 ώρες πριν τη μέτρηση
  • καφέ για 4 ώρες πριν τη μέτρηση
  • αλκοόλ για 24 ώρες πριν
 • μην έχετε κάνει έντονη άσκηση για 12 ώρες πριν
 • μην είστε σε έμμηνο ρύση (οι γυναίκες)
 • έχετε ουρήσει πριν τη μέτρηση

Κατά τη μέτρηση είναι απαραίτητο τα πέλματα να είναι γυμνά, οπότε ιδανικά να φοράτε υποδήματα και κάλτσα ή καλτσάκι κατά τους χειμερινούς μήνες τα οποία να αφαιρούνται εύκολα.

Η λιπομέτρηση δεν ενδείκνυται να πραγματοποιηθεί στη περίοδο εγκυμοσύνης και σε άτομα με βηματοδότη. Παρακαλώ όπως ενημερώσετε αν υπάρχει τέτοια περίπτωση