βιογραφικό

Είμαι η Ελίνα Ασημακοπούλου,

πτυχιούχος Διαιτολόγος-Διατροφολόγος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και από το 2009 διατηρώ το προσωπικό μου γραφείο στα Καλύβια Αττικής.

Μια σύντομη αναδρομή στην επαγγελματική μου καριέρα και ανέλιξη:

  • Απέκτησα το πτυχίο μου (BSc Hons in Human Νutrition) το 2005 από το Πανεπιστήμιο «Manchester Metropolitan» της Αγγλίας, έχοντας πραγματοποιήσει μέρος των σπουδών μου στο Robert Gordon University στο πανέμορφο Aberdeen της Σκωτίας.
  • Μετά από την πρακτική μου άσκηση, η πρώτη στο Ιατρικό κέντρο Αθηνών και η βασική στο Γενικό νοσοκομείο Pinderfields στο Wakefield της Αγγλίας, ξεκίνησα την πορεία μου ως διαιτολόγος προσφέροντας εθελοντικά τις υπηρεσίες μου ως Σύμβουλος Αλκοολισμού στο Alcohol Focus Scotland (AACS).
  • Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2006 από όταν και ασκώ ενεργά το επάγγελμα της διαιτολόγου-διατροφολόγου, συνεργάστηκα για 7 συναπτά έτη με το κέντρο αισθητικής «Ιωάννα Μαγγανά» στα Καλύβια Αττικής.
  • Το 2008 άρχισα να εντρυφώ στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής, τον οποίο θεωρώ εξαιρετικά ενδιαφέρον και σημαντικό. Αρχικά και για περίπου 8 χρόνια, μέσα από το χώρο του φαρμακείου, συνάπτοντας συνεργασία με 2 κορυφαία φαρμακεία της Αττικής στο επίπεδο παροχής συμβουλών για τη χρήση συμπληρωμάτων διατροφής.
  • Στην πορεία το 2016, μεταπήδησα σε μεγάλη εταιρεία στο χώρο των συμπληρωμάτων διατροφής, όπου ως Nutrition Specialist ο ρόλος μου ήταν πολλαπλός. Υπ’ ευθύνη μου ήταν η εκπαίδευση των στελεχών της εταιρείας και των συνεργατών, φαρμακοποιών και βοηθών για τα συμπληρώματα διατροφής της εταιρείας και η σωστή ενημέρωση και επικοινωνία των καταναλωτών, ενώ είχα ενεργό ρόλο στη σύσταση και δημιουργία νέων προϊόντων.
  • Το 2013 συμμετείχα με το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης στην εκπόνηση του Ευρωπαϊκού έργου «Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την αντιμετώπιση των Εκφυλιστικών Παθήσεων» που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας.
  • Πρόσφατα (2019) απέκτησα πιστοποίηση στην αθλητική διατροφή ολοκληρώνοντας επιτυχώς το Diploma in Sports Nutrition από κολέγιο του Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Πολύ σημαντικό στην επαγγελματική μου σταδιοδρομία το κεφάλαιο  «Λόγω… Διατροφής», το γνωστό Δίκτυο Διαιτολογικών Μονάδων του οποίου υπήρξα συνεργάτης για 10 συναπτά έτη.

Λίγα λόγια για την πορεία μου

Μέχρι και σήμερα έχω δημιουργήσει πλήθος επιτυχημένων συνεργασιών στους χώρους της διατροφής, της υγείας, του αθλητισμού και της εκπαίδευσης.

Αν και ντροπαλή, κατά βάθος μου αρέσει να έχω στραμμένα πάνω μου τα φώτα της δημοσιότητας! Έχω να επιδείξω πλούσιο έργο ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια που αφορούν την υγεία, την διατροφή και την άσκηση. Ιδιαίτερα έντονη είναι και η παρουσία μου στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με συστηματική αρθρογραφία στον ημερήσιο τύπο και σε εξειδικευμένα περιοδικά, σε σελίδες με μεγάλη επισκεψιμότητα, καθώς και με συχνές εμφανίσεις σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας.

Και λίγα λόγια για εμένα

Σαν διαιτολόγος αγαπώ το φαγητό (απόλυτα λογικό πιστεύω), τα ταξίδια, τη Σκωτία στην οποία έζησα 6 αξέχαστα χρόνια, την φωτογραφία και φυσικά, την άσκηση και τον αθλητισμό. Προσπαθώ να γυμνάζομαι συστηματικά όντας εμπνευσμένη από το αρχαίο γνωμικό “νους υγιής εν σώματι υγιεί”, ενώ ο ελεύθερος μου χρόνος είναι αφιερωμένος στις αγάπες της ζωής μου, το κοριτσάκι μου, τον αντρούλη μου και τον γατούλη μου .

Τόσο λόγω επαγγέλματος αλλά και λόγω νοοτροπίας πιστεύω πως ό,τι κάνεις και ό,τι τρως πρέπει να γίνεται προς όφελος του σώματος και της υγείας!

Μότο μου

“Ποτέ μη λες ποτέ”!

Θέλεις να λαμβάνεις διατροφικούς οδηγούς & συμβουλές;

Κάνε εγγραφή στο newsletter!